BrixFax.NET

Search

Πως προσθέτω φωτογραφίες σ’ ένα άρθρο ή μία σελίδα

Πως προσθέτω φωτογραφίες σ’ ένα άρθρο ή μία σελίδα
addphoto1

Εάν ξέρετε να κάνετε κλικ και ντράγκ, τότε ξέρετε ήδη πως να ανεβάζετε φωτογραφίες στο WordPress σάϊτ σας.

Είστε μέσα στον κειμενογράφο κι έχετε τελειώσει το άρθρο ή τη σελίδα που γράφετε. Το μόνο που έχει μείνει είναι το να προσθέσετε και μία ωραία φωτογραφία. Έχετε ήδη ανοίξει ένα παράθυρο του File explorer όπου υπάρχει η φωτό που θέλετε να εμφανιστεί στο άρθρο σας. Φροντίστε να μην είναι τεράστια (η φωτογραφία) γιατί τότε ενδέχεται να αργούν να φορτώσουν οι σελίδες. Κατ’ αρχήν πηγαίνετε τον κέρσορα στο σημείο όπου θα θέλατε να μπει η φωτό μέσα στο κείμενο (ας πούμε στην αρχή της σελίδας, που είναι συνήθως μία καλή επιλογή).

Πίσω στο WordPress πατήστε το εικονίδιο των media ακριβώς πάνω από το μενού του κειμενογράφου στην αριστερή πλευρά (εικόνα 1). Τότε θα ανοίξει ένα υποπαράθυρο που θα λέει “Προσθέστε αρχεία media (add media files)” (εικόνα 2). Κάντε απλώς κλικ και ντραγκ μέσα στο μεγάλο ορθογώνιο που λέει “Drop files here”. Φυσικά μπορείτε να φορτώσετε περισσότερες από μία φωτογραφίες.

Αμέσως μόλις τελειώσει το φόρτωμα, θα σας δείξει μία λίστα με τις φωτό που μόλις ανεβάσατε. Στα δεξιά της κάθε γραμμής της λίστας υπάρχει ένα κουμπί με το όνομα show. Πατώντας το, ανοίγει η κάθε φωτογραφία με όλες τις δυνατές ρυθμίσεις γι’ αυτήν. Γι’ αυτές θα μιλήσουμε σε κάποια άλλη σελίδα μας. Προς το παρόν θα πούμε ότι στο τέλος της σελίδας των ρυθμίσεων, υπάρχει η επιλογή “Insert into post/page”. Πατάτε αυτό το κουμπί και τελειώσατε.

Κατηγορίες
Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.