BrixFax.NET

Search

Εξαναγκάζοντας το κείμενο μέσα σε ένα κελλί, να πάει σε νέα γραμμή μέσα στο ίδιο κελλί.

Εξαναγκάζοντας το κείμενο μέσα σε ένα κελλί, να πάει σε νέα γραμμή μέσα στο ίδιο κελλί.

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο νου είναι: δεξί κλικ στο κελλί, format cells, allignment, text control, wrap text. Μόνο που μ’ αυτό τον τρόπο διαλέγει το πρόγραμμα που θα βάλει τη νέα γραμμή. Το κάνει δε απόλυτα λογικά βάζοντας νέες γραμμές ανάλογα με το μέγεθος του κειμένου και το πλάτος του κελλιού.

To πρόβλημα είναι ότι αρκετές φορές χρειαζόμαστε τις νέες γραμμές σε συγκεκριμένο (-α) σημείο (-α) μέσα στο κείμενο. Φυσικά, μπορεί να θέλουμε να φορμάρουμε και διαφορετικά την κάθε γραμμή. Όλο αυτό είναι αρκετά απλό να γίνει: στο σημείο όπου θέλουμε την νέα γραμμή, πατάμε αριστερό Alt+Enter (δεν δουλεύει με το δεξί πλήκτρο Alt), (εικόνα 1).

Το πιθανότερο είναι ότι στο σημείο που θ’ αλλάξει γραμμή το κείμενο, θα προτιμάμε να μην βάλουμε διάστημα, καθώς μετά το κόψιμο της πρότασης σε δύο γραμμές το διάστημα αυτό θα παραμείνει ορφανό στην πάνω ή στην κάτω γραμμή (εικόνα 2).

Φυσικά μπορούμε πάντα να επεξεργαστούμε το περιεχόμενο του κελλιού με τον συνηθισμένο τρόπο: ή με διπλό κλικ στο ίδιο το κελλί ή στην γραμμή επεξεργασίας χρησιμοποιώντας τα τοξάκια του πληκτρολογίου (εικόνα 3).

Κατηγορίες
Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.