BrixFax.NET

Search

Τουλάχιστον στις τελευταίες αρκετές εκδόσεις, ένα αρχείο Excel μπορεί να έχει τουλάχιστον 65.536 γραμμές και 256 στήλες.

Για την ακρίβεια, για τις εκδόσεις 2007 και 2010 και εφόσον δεν χρησιμοποιείτε compatibility mode (δηλ. δεν αποθηκεύετε τα αρχεία σε μορφή *.xls, δηλ. έως και 2003, αλλά σε μορφή *.xlsx) τότε μπορείτε να ανεβείτε και στις 1 εκατομμύριο γραμμές και 16.000 στήλες.

Πόσα sheets μπορεί να έχει μέσα του ένα αρχείο? Μέχρι 255 φύλλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν βρίσκουμε ότι είναι καλή ιδέα να εξαντλείτε τα όρια του προγράμματος. Όταν δοκιμάσαμε να αντιγράψουμε μία φόρμουλα σε όλα τα περίπου 16 εκατομμύρια κελιά του (65.536 Χ 256), το πρόγραμμα δεν τα είχε καταφέρει μετά από μισή ώρα και μας έβγαλε ένα μήνυμα ότι χρειάζεται βοήθεια. Δώσαμε escape αλλά ύστερα δεν μπορούσαμε να κλείσουμε ούτε το αρχείο. Το Excel μας κρέμασε.

Πόσους χαρακτήρες μπορεί να έχει μέσα του ένα κελί? Η Microsoft λέει ότι μπορεί να έχει μέχρι και 32.000 χαρακτήρες, αλλά να εμφανίσει μόνο τους πρώτους 1000 στο κελί το ίδιο ή όλους στη γραμμή καταχώρησης (formula bar). Όταν επιχειρήσαμε να το επιβεβαιώσουμε είδαμε ότι: α. ναι φτάνει περίπου εκεί αλλά β. ήδη μετά τους 10.000 χαρακτήρες αρχίζει και “βαραίνει” πάρα πολύ και η επεξεργασία γίνεται χρονοβόρα αλλά και η συμπεριφορά της εφαρμογής περίεργη (ο κέρσορας χάνει τη θέση του όταν π.χ. κάνεις ένα backspace).

Για να μετρήσουμε τον αριθμό των χαρακτήρων που περιέχει ένα κελί (π.χ. το Α1) βάζουμε σε ένα άλλα κελί (όποιο θέλουμε) =len(a1).

Κατηγορίες
Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.