Γραμματική

Γραμματική

Η γραμματική είναι το πιο κουραστικό κομμάτι στην εκμάθηση μιας γλώσσας. Είναι κουραστικό ακόμα και για τη μητρική σου γλώσσα, όπου πρώτα την έχεις ήδη μάθει να την μιλάς και μετά εξαναγκάζεσαι από το δάσκαλό σου, ν’ ασχοληθείς μαζί του.

Δεν είναι όμως απαραίτητο ν’ ασχοληθεί κανείς με τη γραμματική. Κατά τη γνώμη μας, ανάλογα με το επίπεδο που θέλετε να πετύχετε, μπορεί να είναι και εντελώς περιττό. Ξεκινώντας με την γραμματική θα ήταν καλό να κάνετε ένα φρεσκάρισμα το ποιά είναι τα Μέρη του Λόγου, ή για να το πούμε διαφορετικά ποιά είναι τα διαθέσιμα μέσα/εργαλεία με τα οποία μπορείτε να “χτίζετε τις προτάσεις σας”.

Ωστόσο, σαν μέρος μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα βασικά θέματα γραμματικής, με τρόπο που να είναι εύληπτος ακόμα και για κάποιον αρχάριο. Θα σας “στέλνουμε” (με συνδέσμους) σε διάφορα θέματα γραμματικής, καθώς θα τα συναντάμε στα κείμενα που θα παρουσιάζουμε και αφήνουμε στην δική σας επιθυμία και όρεξη το αν θα κλικίζετε τους συνδέσμους ή όχι.

Να θυμάστε ότι όταν φέρνετε τον κέρσορα πάνω σε κάποιον σύνδεσμο (πριν ακόμα τον κλικίσετε), εμφανίζεται μία περιγραφή που λέει που θα σε “προσγειώσει” ο σύνδεσμος. Αν λοιπόν αισθανθείτε την ανάγκη να δείτε και τη γραμματική που διέπει το συγκεκριμένο φαινόμενο, τότε κλικίστε στον σύνδεσμο. Αλλιώς προσπεράστε τον.

Η γραμματική είναι η καταγραφή της νομοτέλειας της γλώσσας, το “σύνταγμα” -αν θέλετε- με βάση το οποίο μπορούμε να μιλάμε και να γράφουμε και να θεωρούμαστε εντός των αποδεκτών ορίων.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να κινούμαστε εντός των ορίων?

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.