BrixFax.NET

Search
XprtBkmrks02
Εικ. 1

Τα favorites (αγαπημένα) που έχετε “σημαδέψει” στο ιντερνετ ακολουθούν πιστά την εντολή του παντοδύναμου: με τον καιρό αυξάνονται και πληθύνονται. Και μάλιστα πάρα πολύ. Και είναι όλα “παιδιά” σας. Όταν τα ξαναχρειαστείτε (ακόμα και μετά από πολλούς μήνες) θέλετε να είναι εκεί που τα σώσατε και να μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε αμέσως. Είναι κατά κάποιο τρόπο οι ταξιδιωτικές σας σημειώσεις από την περιήγησή σας στο Ίντερνετ. Τι γίνεται όμως όταν χρειαστεί ν’αλλάξετε υπολογιστή? Δεν θα θέλατε να πρέπει να ψάξετε να τα ξαναβρείτε από την αρχή. Έτσι δεν είναι? Λοιπόν η λύση είναι πολύ απλή: τα σώνετε σε ένα αρχείο το οποίο μπορείτε πάντα να ανεβάσετε

στο καινούργιο σας μηχάνημα ή και στον καινούργιο σας browser (στην περίπτωση που αποφασίσετε ν’αλλάξετε). Παρακάτω θα βρείτε σε λίγα απλά βήματα πως σώνουμε τη λίστα των αγαπημένων μας τόπως μέσα από το Chrome αλλά όλοι οι browsers έχουν κάτι ανάλογο.

Εικ. 2
  1. Κλικ λοιπόν πρώτα πάνω δεξιά, Εικ. 1 (εκεί που είναι οι 3 οριζόντιες γραμμές) και ξανά κλικ στο Bookmarks (έτσι λέει τα favorites το Chrome).
  2. Διαλέγετε το Bookmark manager και τότε το Chrome σας ανοίγει ένα νέο Tab.
  3. Κλικ στο Organize και μετά
  4. Κλικ στο Export Bookmarks (τελευταία επιλογή στο μενού), Εικ. 2
  5. Μένει να διαλέξετε σε ποιό Folder του υπολογιστή σας θα σωθεί το αρχείο.

Σίγουρα θα προσέξατε ότι η προτελευταία επιλογή στο βήμα 4 είναι η Import Bookmarks. Είναι αυτή ακριβώς που θα χρησιμοποιήσετε για να τα εισάγετε στον νέο υπολογιστή (ή στον νέο σας Browser) για να τα επαναφέρετε.

Κατηγορίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.