BrixFax.NET

Search

Επενδύσεις με Πέτρα

Επενδύσεις με Πέτρα

Μπορεί να μοιάζουν αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα: α. τα σπίτια που είναι χτισμένα από πέτρα, που βλέπουμε σε παλιές παραδοσιακές κατασκευές σε όμορφα χωριουδάκια, και β. οι επενδύσεις από διακοσμητική πέτρα που πολύ συχνά συναντάμε σε σύγχρονες κατασκευές.

Στην πρώτη περίπτωση η πέτρα αποτελεί φέροντα οργανισμό. αυτό σημαίνει ότι τα φορτία της κατασκευής στηρίζονται στους τοίχους από πέτρα.

Στην δεύτερη περίπτωση οι πέτρες αποτελούν μία διακοσμητική επένδυση μιας επιφάνειας που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τοίχος από τούβλα, δηλ. οργανισμός πλήρωσης. Οι τοίχοι σ’αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι αρκετά γεροί για να σηκώσουν και το βάρος της πέτρας.

Είναι μια όμορφη πινελιά που συνήθως φέρνει ρομαντικούς συνηρμούς στη σκέψη μας. Έχει όμως αρκετό κόστος. Το κόστος της τοποθέτησης παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (στη χώρα μας) χάρις τα φθηνά εργατικά που έχουν φέρει οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Το κόστος αυτό των εργατικών θα μεταβληθεί ανάλογα με το αν η πέτρα που θα τοποθετηθεί θα είναι ακατέργαστη ή κομμένη και έτοιμη για τοποθέτηση. Επίσης από το τι αρκιβώς σχήμα (δομή) θα έχει το τελικό προϊόν. Η μορφή μπορεί να είναι ακανόνιστη ή με κάποιο τρόπο κανονική (λ.χ. ορθογωνισμένη). Οι ακατέργαστες πέτρες είναι οικονομικότερες σαν υλικό.

Το κόστος της εργασίας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο τεχνίτης που θα σας δώσει μία προσφορά θα θέλει να δει το έργο και το σχέδιο που θέλετε να υλοποιήσετε. Ανάμεσα στ΄ άλλα παίζει σημαντικό ρόλο η θέση του έργου. Επίσης έχει σημασία το που θα αφήνει τις πέτρες το φορτηγό που (συνήθως) θα τις φέρνει και που θα πρέπει ακολούθως να μεταφερθούν για να γίνει το χτίσιμο. Κατά συνέπεια, βρείτε μία φωτογραφία του σχεδίου που θέλετε να υλοποιήσετε, βρείτε ένα δείγμα της πέτρας που θα χρησιμοποιηθεί κι ύστερα ζητήστε προσφορές από μαστόρους.

Εκτός από πέτρες, στην αγορά μπορεί κανείς να βρει τεράστια ποικιλία από παρεμφερή διακοσμητικά υλικά όπως: διακοσμητικά τούβλα ή και τεχνιτές απομιμήσεις τους.

Βρείτε στο “Που θα βρώ …“: Τεχνίτες για τοποθέτηση πέτρας καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για να χτίσετε το σπίτι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Άλλα ενδιαφέροντα:

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.