BrixFax.NET

Search

Πόσα λεφτά παίρνει στη Γερμανία από το κράτος ένας άνεργος με 3 παιδιά

Πόσα λεφτά παίρνει στη Γερμανία από το κράτος ένας άνεργος με 3 παιδιά

Αυτή η πληροφορία έφτασε απλώς στ’ αφτιά μας και είναι ανεπιβεβαίωτη. Έτσι την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη. Αν ξέρετε κάποιον απ’ την Γερμανία ή αν μας διαβάζετε από εκεί θα θέλαμε πολύ να μας το επιβεβαιώσετε. Ωστόσο, σας την μεταφέρουμε γιατί την βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσα με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Λέει λοιπόν η πληροφορία μας ότι ένας άνεργος με τρία προστατευόμενα παιδιά μπορεί να παίρνει μέχρι και 1.800 Euro το μήνα από επιδόματα ανεργίας, παιδιών, ενοικίου και ασφάλισης. Μάλλον αρκετά για να ζήσει κανείς. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι με ένα τέτοιο ποσό κανείς μπορεί να χάνει και το κίνητρό του να δουλέψει. Ίσως πολλοί Γερμανοί να το έχουν χάσει κιόλας. Πάντως απ’ ότι διαβάζουμε στον διεθνή τύπο, η Γερμανία έχει το χαμηλότερο επίπεδο ανεργίας των τελευταίων 20 χρόνων και ο μέσος Γερμανός δεν ήταν ποτέ πλουσιότερος. Αυτό το τελευταίο προκύπτει από το ύψος των αποταμιεύσεων που έχουν συσσωρευμένες οι Γερμανοί πολίτες στις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσθέσουμε ότι όποιο κι αν είναι αυτό το ποσό, οι Γερμανοί το δίνουν σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες (περιοχές Ε.Ε. και ίσως και Σένγκεν) που κατοικούν στην Γερμανία κι όχι μόνο σε όσους έχουν Γερμανικό διαβατήριο.

Αν λοιπόν είσασταν άνεργος στην Λαμία και δυσκολευόσασταν πολύ να πληρώσετε ακόμα και το ενοίκιό σας, και σας λέγαν ότι μετακομίζοντας στην Καβάλα θα μπορούσατε να έχετε αυτά τα οφέλη, θα το κάνατε?

Όμως αυτή είναι και μία από τις βασικές αρχές και πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η Ε.Ε. στους πολίτες της. Αν η Ένωση αυτή επιβιώσει (πράγμα που εύχομαι ολόψυχα αλλά φοβάμαι πολύ ότι δεν θα γίνει), θα έρθει εποχή που θα αισθανόμαστε όλοι έτσι (ότι δηλ. η μετακόμιση από Ελλάδα στη Γερμανία θα είναι όπως εκείνη από Λαμία στην Καβάλα).

Όπως και νά’χει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τον καφέ σας θα τον πίνετε φθηνότερα στη Γερμανία!

One Response

  1. Οταν κανετε συγκριση Ελλαδα και Ευρωπη μου αναιβαινει η πιεσι.
    α)Οι Γερμανοι εχουν εργαστοι και εχουν πληρωσει ΦΟΡΟΥΣ για να παρουν αυτα τα επιδοματα οπως και στην ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ.
    β)Στην Ελλαδα το 99,9% ειναι ΚΛΕΦΤΕΣ και το 300% οι πολιτικοι ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ απο την εποχη που εγεινε η αλλαγη απο την Δικτατορια.
    γ)Εαν χρησιμοποιουσαν τα επιδοματα σωστα που παιρνατε απο την ΕΕ θα εκανες αυτην την ερωτησει;
    Κατσε στα αυγα σου και μην ονειρευσεσαι ΓΕΡΜΑΝΙΑ εκει εργαζονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Άλλα ενδιαφέροντα:

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.