BrixFax.NET

Search

Μπορώ να μονώσω τον βράχο?

Μπορώ να μονώσω τον βράχο?

Αναγνώστης μας ρωτάει: “Σε περιοχη οπου το οικοπεδό μου στη μια πλευρά του εχει βραχο υψους 2 μέτρα θέλω να φτιάξω εναν τοίχο με σκόπο να γίνει ενα κλειστό δωμάτιο. θέλω ομως να αποφύγω την λύση του μπετού. υπάρχει κάποια αλλη λύση? μπορώ να μονώσω σωστά τον βράχο ώστε να μπορέσω να εφαρμοσω κάποια τσιμεντοσανίδα ή κάτι αλλο?”

DSC00044Απ: Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε έτσι απλά να αντικαταστήσετε ένα τοιχίο από μπετό με ένα βράχο, γιατί ενδέχεται το μπετό να εξυπηρετεί και στατικούς σκοπούς. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε (θα το γνωρίζει ο μηχανικός που σχεδίασε το σπίτι).

Από την άλλη, ναι βεβαίως μπορεί να μονωθεί ο βράχος. Ωστόσο, αν υπάρχει αρμός (που λόγω συστολών-διαστολών μπορεί να μεγαλώσει με τον καιρό), μπορεί αυτό το σημείο να αποτελέσει ένα “αδύνατο σημείο” που μελλοντικά να προκαλέσει προβλήματα. Εξαρτάται από την κλίση του βράχου, το σχήμα και την μορφή καθώς και την υφή του. Αυτό που θα πρέπει να εξασφαλιστεί είναι ότι δεν θα μαζεύεται μέσα σε κάποιον αρμό νερό, ίσως και σκπουπίδια, λάσπη ή ακόμα και ζωντανοί οργανισμοί που θα το κάνουν φωλιά τους (φίδια, ποντίκια κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει μηχανικός σας να δεί την περίπτωση και να αποφασίσει την καλύτερη λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Άλλα ενδιαφέροντα:

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.