BrixFax.NET

Search

Πόσο θα μου κοστίσουν τα μπετά? Έχουν αλλάξει οι τιμές?

Πόσο θα μου κοστίσουν τα μπετά? Έχουν αλλάξει οι τιμές?

Αναγνώστης μας μας γράφει:

“Γεια σας, ειμαι πολλα χρονια φαν του σάιτ σας.

DSCN6195Εχω αδεια για εξοχικη κατοικια που λήγει τον Οκτώβριο.

1. Θα ηθελα να παρω μια ιδέα του τρέχοντος (κ_2013) κόστους κατασκευής ανα κυβικο μονο για τη φάση μπετόν (θεμέλια και 2 οροφοι των 50τμ)  συμπεριλαμβανομενου του ΙΚΑ και κατα προσέγγιση  τα αντιστοιχα κόστη του 2010 (κ_2010) και 2007 (κ_2007).

2. Το συνολικο κόστος κατασκευης που καποτε λέγαμε οτι ειναι περιπου 1300 ευρω/τμ ειναι καθολου μειωμένο ή βρίσκεται στα ιδια επίπεδα?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

Νικος”

Απ: Αγαπητέ κ. Νίκο,

Σε ότι αφορά το κόστος του μπετόν, θα πρέπει, για τους σκοπούς ενός αρχικού προϋπολογισμού κατασκευής μιας εξοχικής κατοικίας χωρίς υπόγειο κάπου στην ηπειρωτική Ελλάδα, να χρησιμοποιήσετε μία τιμή 250-300 ευρώ / κυβικό μέτρο μπετόν (προκειμένου να έχεται συμπεριλάβει όλα τα κόστη).  Ρίξτε μια ματιά εδώ για την πορεία της τιμής του μπετόν τα τελευταία χρόνια.

Σε ότι αφορά το συνολικό κόστος κατασκευής, πιστεύουμε ότι για τους σκοπούς του ίδιου αρχικού προϋπολογισμού, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσετε από τις ίδιες τιμές που χρησιμοποιούσαμε παλιά. Η πραγματικότητα είναι ότι ενώ πολλές τιμές μειωθήκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά την ίδια στιγμή οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και άλλοι παράγοντες έχουν αντισταθμίσει κάποιο μέρος αυτών των μειώσεων.

Ωστόσο, μία άλλη λύση για εξοχική κατοικία που θα πρέπει κανείς να ερευνήσει πριν αποφασίσει, είναι η προκατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα για την προκατασκευή εδώ.

11 Responses

  1. Καλησπέρα,
    Προτείθεμαι να κτίσω σπίτι με μεταλλική κατασκευή ελαφριού τύπου, γυψοσανίδες και κεραμυδι. Ισόγειο σπίτι μόνο γυρω στα 150τ.μ.

    Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δώσετε λίγες συμβουλές ώς προς τη μόνωση της βάσης/πλάκας, τις θερμογέφυρες και γενικά τι θα ήταν καλό να προσέξω και να ζητήσω συγκεκριμένα (κατασκευαστικά πάντα). Ήδη μου έχουν πει για κρυσταλλοποιητές στην πλάκα.

    Ευχαριστώ

  2. Θα χρειαστείτε περίπου μισό κυβικό μέτρο μπετόν ανάλογα με το πάχος αυτής της μικρής πλάκας. Δηλ. 3 σακιά τσιμέντο (των 50 κιλών), χαλίκι και άμμο. Δείτε τις τιμές στο Τιμολόγιο της Οικοδομής. Επίσης ένα πλέγμα για οπλισμό. Μπορείτε και μόνος σας να “σπάσετε χαρμάνι”. Ξεκινήστε απο καθαρό και συμπυκνωμένο υπόστρωμα.

    Να ξέρετε -ωστόσο- ότι για οποιαδήποτε σκυροδέτηση απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία. Θα πρότεινα να μιλήσετε με τον μηχανικό σας.

  3. Ποσο θα μου στοιχισει η κατασκευη μιας βάσης 6 τ.μ. απο μπετον στο κηπο για τοποθετηση πλαστικής αποθηκης αυτου του εμβαδου;

  4. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε καθόλου αυτό το θέμα.

  5. Πρόκειται να κτίσω νέα κτίσματα σε οικόπεδο που ήδη υπάρχει οικοδομή με κάποιο τμήμα προς νομιμοποίηση.Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν αν συμφερότερο (οικονομικά)να γίνει η νομιμοποίηση με τον νόμο περί αυθαιρέτων για 30 χρόνια ή με την άδεια της νέας οικοδομής και την προσθήκη του αυθαιρέτου.
    ευχαριστώ

  6. Γεια σας

    ανακαινιζω σπιτι 49τμ στην παλια πολη της Ρόδου και ο εργολαβος μου εχει δώσει για αυτα τα χαρακτηριστικα: “κατασκευή πλάκας και περιμετρικών δοκών οροφής ορόφου από οπλισμένο σκυρόδεμα (οπλισμός: σχάρα φ10 ανά 15 εκ., μανδύας δοκού 20*40 εκ. φ10.) Οι ξυλότυποι που θα χρησιμοποιηθούν είναι κοινοί, συνήθων χυτών κατασκευών. Πάνω από το σανίδωμα θα τοποθετηθεί μεμβράνη στεγανοποίησης καθώς και θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5 εκατοστών” τιμή 290 ευρώ ανα κυβικό μέτρο.

    Είναι καλή η τιμή και τα χαρακτηριστικα του μπετόν?

    Ευχαριστώ

    Μαριαννα

    Απ: Η τιμή είναι αγοραία. Σημασία έχει η ποιότητα. Εφόσον η ποιότητα είναι αντίστοιχη της τιμής, θα πρέπει να μείνετε ικανοποιημένη.

  7. Giasas. Poso tha mou kostisi gia prosthiki orofou se diorofi oikodomi kolones kai plaka.
    Megesti epitrepomeni kalipsi 160metra prosthiki 2 opofou epifanias 129 metra ek ton opion ta
    115 metra tha eine xrisi katikias kai ta 14 metra klimakostasio. Mou wgalane mia timi 24000 eur. Mou eipane oti theli 70 kiwika mpeto kai to kiwiko mou to xreoni 84 eur. O kirios theli gia tin doulia tou 6500 eur pleon ola ta ypolipa sidera skala monosi plakas ktl. Emena mou fenontai pola. Tha eithela na mou pite esis peripou poso tha kostisi. Sas euxaristo.

    Απ: Αν η τιμή αυτή περιλαμβάνει και το ΙΚΑ, τότε είναι καλή ακόμα και για Αθήνα. Μπορεί δηλ. να είναι πολύ καλή για πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Που ακριβώς είναι το έργο σας? Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Ο μηχανικός που θα επιβλέψει το έργο τι εκτίμηση κάνει? Προτείνουμε να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην άποψή του.

    1. To ergo eine nomos Fokidas itea to ika den eine stin timi kai o Mixanikos ta idia mou eipe.
      Ta 70 kiwika Mpeto mu fenonte polla. Kai deuteron me tin timi pou mou dinoun wgeni to kiwiko 342 euro xoris ika den eine ligo polla ? afou to kiwiko me ergatika kai ilika meso oros wgeni 250 me 270 ????

      Απ: Πανωσήκωμα στη Φωκίδα. Οι τιμές δεν είναι ακριβές. Σε κάθε περίπτωση, πάρτε μερικές προσφορές ακόμα. Δεν βλάπτει.

      1. να ρωτησω για 100 τμ.εμας ο μηχανικος μας βγαζει στα 20.000 με 25.000 ευρω.(να ριξουμε απο πανω σε δευτερο οροφο.κα να βαλουμε και ρευμα.)χωρις ικα.ειναι πολλα??ποσο θα μας βγει με το ικα ξερει κανεις?και μας λεει οτι στις νεες κατασκευες τωρα δεν το χτιζουν.βαζουν φενιζολ.και σοβατιζουν απο πανω.και βγαινει πιο οικονομικο.ειναι καλυτερα ετσι??ξερει κανεις?

  8. Παρακαλω θα μπορουσατε να μου αποστειλετε το αρχειο XLS? ευχαριστω

  9. Ανακαίνιση μπάνιου. Να γκρεμίσω τα παλιά πλακάκια τα οποία είναι κολλημένα με λάσπη πάνω στα τούβλα, να αλλάξω τους σωλήνες ύδρευσης, να σοβαντίσω, και μετά να βάλω τα νέα πλακάκια κολλητά στο σοβά ή να βάλω γυψοσανίδα, νέους σωλήνες ύδρευσης και κολλητά πλακάκια στη Γ/Σ ?

    Απ: Αν υπάρχει αρκετός χώρος η δεύτερη λύση θα είναι καθαρότερη και οικονομικότερη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Άλλα ενδιαφέροντα:

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.