Οι βαθμοί που θα παίρνετε θα είναι τελικά με ένα από τα τέσσερα πρώτα γράμματα A, B, C, D (ή με το F για Fail) και παρόλο που κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να έχει την δική του κλίμακα, αυτή που παραθέτω είναι αρκετά αντιπροσωπευτική.
Εκτός από τις δύο ακραίες τιμές (Α και D), όλες οι άλλες έχουν και από μία βαθμίδα προς τα πάνω και προς τα κάτω, δηλ. + και –. Οι δύο ακραίες τιμές έχουν μόνο από μία βαθμίδα, δηλ. Α- και D+ (αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί μπορεί κάποια σχολεία να έχουν και Α+ ή/και D-).
Πριν φτάσουν να στρογγυλοποιηθούν σε γράμματα, θα ξεκινάνε από αριθμούς και πιο συγκεκριμένα από ποσοστά επίδοσης, για τον υπολογισμό των οποίων θα λαμβάνονται υπόψη κάθε φορά οι επιδόσεις που πετύχατε στις εργασίες (ή ότι άλλο έχει ορίσει ο καθηγητής σας) και στις εξετάσεις (midterm(s) και final). Τα ποσοστά (αυτά που αντιστοιχούν στο κάθε γράμμα-αριθμό) θα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του μέσου όρου GPA, (Grade Point Average).
Στα μεταπτυχιακά τα D δεν είναι passing grades και καλύτερα θα ήταν να αποφύγετε και τα C (όπως και στο προπτυχιακό καλύτερα να αποφύγετε τα D).
Εάν ξεκινήσετε άσχημα σε κάποιο course και συμβεί λ.χ. (πράγμα που απεύχομαι) to flunk the mid-term, τότε θα έχετε την ευκαιρία να εγκαταλείψετε το μάθημα (to drop the course). Φυσικά θα χάσετε τουλάχιστον κάποια από τα χρήματα που θα έχετε πληρώσει γι’ αυτό. Όσο νωρίτερα, τόσο μεγαλύτερο το μέρος των χρημάτων που θα περισώσετε (recover). Μ’ αυτό τον τρόπο, αυτήν την “κακιά” στιγμή σας, θα την πάρει ο άνεμος και θα χαθεί. Αν συνεχίσετε μέχρι τέλος και τελειώσετε το μάθημα με F, αυτό θα γραφτεί στην αναλυτική βαθμολογία σας (transcript) και θα μείνει εκεί για πάντα. Aν πάλι τα πράγματα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο, τότε μπορεί να χρειαστεί to drop out of the school και να ξαναρχίσετε από την αρχή (ίσως σε κάποιο άλλο σχολείο)