Γραμματική

Επίπεδα:
Όλα
Γραμματική

Η γραμματική είναι το πιο κουραστικό κομμάτι στην εκμάθηση μιας γλώσσας. Είναι κουραστικό ακόμα και για τη μητρική σου γλώσσα όπου, ας μην ξεχνάμε, πρώτα μαθαίνεις να την μιλάς (μέχρι τα 6-7 σου χρόνια) και μετά εξαναγκάζεσαι από το δάσκαλό σου, ν’ ασχοληθείς με αυτήν.

Στο τέλος οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε ξεχάσει τα περισσότερα που μάθαμε περί γραμματικής λίγα χρόνια αφού τελειώσουμε το σχολείο, αλλά συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα με μηχανικό τρόπο.

Κατά συνέπεια μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πούμε ότι η γνώση της γραμματικής δεν είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει κάποιος μια βασική -τουλάχιστον- γνώση της γλώσσας.

Ωστόσο, για κάποιον ενήλικα που ξεκινάει να μαθαίνει μια δεύτερη ή τρίτη γλώσσα, η γραμματική αποδεικνύεται συχνά ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Επιπλέον, η γραμματική είναι η νομοτέλεια της γλώσσας. Το “σύνταγμα”, αν προτιμάτε, το σύνολο των κανόνων που μας βοηθάνε να γινόμαστε κατανοητοί από τους άλλους. Όταν όλοι ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες πετυχαίνουμε καλύτερη επικοινωνία (που βέβαια είναι ο τελικός στόχος). Τότε γίνονατι και οι άλλοι καλύτερα κατανοητοί από εμάς.

Ξεκινώντας με την γραμματική θα ήταν καλό να κάνετε ένα φρεσκάρισμα στα Μέρη του Λόγου,

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να θυμηθείτε ποιά είναι τα διαθέσιμα μέσα/εργαλεία με τα οποία μπορείτε να “χτίζετε τις προτάσεις σας”.

Σαν μέρος μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα βασικά θέματα γραμματικής, με τρόπο που να είναι εύληπτος ακόμα και για κάποιον αρχάριο. Θα σας “στέλνουμε” (με συνδέσμους) σε διάφορα θέματα γραμματικής, καθώς θα τα συναντάμε στα κείμενα που θα παρουσιάζουμε και αφήνουμε στην δική σας επιθυμία και όρεξη το αν θα κλικίζετε τους συνδέσμους ή όχι.

Σελίδες αυτού του τομέα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ξέρετε τι πραγματικά απάντησε ο Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη?

Έχει μείνει στην ιστορία ότι όταν ο Ιταλός πρεσβευτής στις 3 η ώρα το πρωί παρέδωσε το τελεσίγραφο του Μουσιλίνι στον Ιωάννη Μεταξά, αυτός απάντησε μονολεκτικά: “Όχι”.

Αυτό δεν είναι ιστορικά ακριβές.

Θέλετε να μάθετε τι ακριβώς απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός?

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.