Το πρόβλημα με τα Αγγλικά ονόματα

Επίπεδα:
Το πρόβλημα με τα Αγγλικά ονόματα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε στείλει το βιογραφικό σας για μια θέση και σας έρχεται η ευχάριστη απάντηση η οποία σας ζητάει μία συνέντευξη και πρέπει να καλέσετε στο τηλέφωνο τον άνθρωπο που υπογράφει αυτή την απάντηση. Και όταν κοιτάξετε ποιός υπογράφει την επιστολή αυτή βλέπετε το εξής:

Emerson Jackie,

HR Manager

Πως να ζητήσετε αυτόν τον άνθρωπο στο τηλέφωνο? Δεν μπορείτε να είστε σίγουρος ούτε ποιό είναι το επίθετό του και (ίσως το χειρότερο) δεν ξέρετε αν είναι άντρας ή γυναίκα!

Αμφότερα τα Emerson και Jackie χρησιμοποιούνται από άντρες και γυναίκες (θυμάστε σίγουρα την Jackie Kennedy-Onassis αλλά και τον Jackie Chan. Τα ονόματα αυτά είναι μόνο δύο από τα εκατοντάδες ονόματα που χρησιμοποιούνται από αμφότερους άντρες και γυναίκες. Καθόλου δεν βοηθάει το γεγονός ότι manager στα αγγλικά είναι και ο δ/ντής και η δ/ντρια. Επιπλέον μ’ αυτή την ελευθερία επιλογής ονομάτων και τα δύο μπορούν να είναι και μικρά ονόματα αλλά και επίθετα!

Δυστυχώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει κανένα γρήγορο “κόλπο” που να μπορεί να σας βγάλει απο την δύσκολη θέση. Η εμπειρία σας στα Αγγλικά ονόματα θα σας βοηθήσει να το ριψοκινδυνέψετε (να ξέρετε ότι δεν θα παρεξηγηθείτε αν τελικά κάνετε λάθος σε μία πραγματικά ακραία περίπτωση). Εναλλακτικά, θα χρειαστεί να καλέσετε ζητώντας τον Κύριο ή την Κυρία Emerson Jackie (May I speak with Mr. or Ms. Emerson Jackie please?)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ξέρετε τι πραγματικά απάντησε ο Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη?

Έχει μείνει στην ιστορία ότι όταν ο Ιταλός πρεσβευτής στις 3 η ώρα το πρωί παρέδωσε το τελεσίγραφο του Μουσιλίνι στον Ιωάννη Μεταξά, αυτός απάντησε μονολεκτικά: “Όχι”.

Αυτό δεν είναι ιστορικά ακριβές.

Θέλετε να μάθετε τι ακριβώς απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός?

Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.