BrixFax.NET

Search

Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις του Delf B2:

Επίπεδα:
A2, B1, B2
Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις του Delf B2:

Voilà τι έχετε ν’αντιμετωπίσετε στην εξέταση του B2:

1. Compréhension de l’oral Προφορική κατανόηση

Καλείστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις κατανόησης που αφορούν ηχογραφημένα κείμενα. Η εξέταση διαρκεί 30 λεπτά περίπου και περιλαμβάνει:

α.  1η ομάδα κειμένων: παρουσιάσεις, ομιλίες, ντοκυμαντέρ, ραδιοφωνικές εκπομπές, … Τα κείμενα θα τα ακούσετε 2 φορές

β.  2η ομάδα κειμένων: συνεντεύξεις, δελτία καιρού … κτλ. Τα κείμενα αυτά θα τα ακούσετε 1 φορά

Πριν την ακρόαση των κειμένων θα έχετε μπροστά σας την σελίδα με τις ερωτήσεις. Έτσι, θα μπορέσετε να διαβάσετε προσεκτικά τις εκφωνήσεις ώστε να εστιάσετε καλύτερα στις πληροφορίες που θα ακούσετε και  θα χρειαστείτε για να απαντήσετε. Το ευχάριστο είναι ότι οι ερωτήσεις αυτές ακολουθούν τη σειρά του κειμένου.

Μπορείτε, αν θέλετε να κρατάτε σημειώσεις.  Ανάμεσα στις δύο ακροάσεις θα έχετε λίγα λεπτά όπου μπορείτε να συμπληρώσετε ό,τι δεν προλάβατε, όσο ακούγατε. Η ταχύτητα, και όχι μόνο η κατανόηση, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σ’αυτού του είδους την εξέταση. Εξασκηθείτε, λοιπόν, να γράφετε γρήγορα.

2. Comréhension des écrits Γραπτή κατανόηση

Απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης που αφορούν 2 γραπτά κείμενα. Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα.  Θα χρειαστεί να αποσπάσετε χρήσιμες πληροφορίες από το κείμενο για να απαντήσετε στις ερωτήσεις που σας έχουν δοθεί. Τα κείμενα είναι συνήθως γενικού περιεχομένου.

Καλό είναι, πρώτα απ’όλα, να διαβάσετε προσεκτικά τις ερωτήσεις για να καταλάβετε τι σας ζητούν και στη συνέχεια τα κείμενα μια φορά για να δείτε το γενικό τους νόημα.

3. Production écrite Γραπτή έκθεση

Έκθεση όπου εκφράζετε την προσωπική σας άποψη πάνω σ’ένα θέμα γενικού περιεχομένου δίνοντας επιχειρήματα. Το κείμενο που θα χρειαστεί να γράψετε μπορεί να είναι μια επιστολή, ένα άρθρο, ένα δοκίμιο … Σημαντικό είναι λοιπόν, η εμφάνιση του γραπτού να ανταποκρίνεται στο είδος που σας ζητούν (π.χ. γράμμα).

Ακόμη, χρειάζεται προσοχή στην εκφώνηση (για να μη βγείτε εκτός θέματος) και να τηρήσετε τον περιορισμό των λέξεων (250 λέξεις το ελάχιστο).

Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα.

4. Production oral Προφορική Αναπαραγωγή

Διαρκεί 20 λεπτά και έχετε χρόνο προετοιμασίας 30 λεπτά:

Περιλαμβάνει την έκφραση της προσωπικής σας άποψης πάνω σ’ένα προβληματισμό που θα σας δοθεί με βάση μικρό κείμενο.

Τέλος, όλα τα τεστ βαθμολογούνται με άριστα το 25. Η συνολική βαθμολογία είναι στα 100Η βάση για να περάσετε είναι το 25 και σε κάθε εξέταση πρέπει να έχετε συγκεντρώσει τουλάχιστον 5/25.

Συνολικά η εξέταση διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κατηγορίες
Χρησιμοποιούμε Cookies. Με την περιήγησή σας σ'αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση Cookies.